dijous, 14 de desembre del 2017

25N 2017. Per les nostres vides, per les nostres filles.




MANIFEST 25N 2017. PER LES NOSTRES VIDES, PER LES NOSTRES FILLES

Avui, 25 de Novembre, dia internacional contra la violència de gènere, des del col·lectiu feminista i anticapitalista Dones en Lluita, rebutgem un cop més les violències sistemàtiques que patim les dones dia rere dia. Violències en l'àmbit afectiu i de parella, en l'entorn familiar on s'abusa i violenta a infants; violències en l'espai públic, en forma d'agressions sexistes, homòfobes i trànsfobes, violacions i assetjament. Violència als entorns laborals on l'abús de poder es materialitza en assetjament sexual. Violències que exerceix l’estat a través de les seues institucions: violència judicial, que qüestiona la veu de les dones; violència obstètrica i ginecològica, que colonitza el cossos de les dones; violència policial, especialment contra dones racialitzades, pobres i no heteronormatives. Cridem contra una violència que mata.  Són 90, 90 les dones assassinades d'enguany a l’Estat espanyol. D'elles, 11 són xiquetes i 2 adolescents. 

És per això que enguany volem alçar la veu per visibilitzar la violència de gènere que s'exerceix contra les dones a través de les filles. Aquest últim mes hem assistit a 3 assassinats de menors per part del respectiu progenitor en venjança cap a la mare.

DENUNCIEM la instrumentalització de les menors per fer-nos mal com a mares.

DENUNCIEM els xantatges i amenaces que patim les dones a través de les nostres filles.

DENUNCIEM l'ús judicial de la Síndrome d’Alineació Parental i la criminalització de les mares que protegeixen les seues filles dels maltractadors.

DENUNCIEM la culpabilització recurrent de mares i filles, tant si aguanten la situació de violència, com si fugen o es defensen del maltractador.

Les nostres filles no necessiten una família unida, sinó un sostre sense violència, amb referències afectives sanes i de respecte, en entorns comunitaris de cura i suport mutu. NO PERMETREM QUE S'EDUQUEN EN LA VIOLÈNCIA. CREEM XARXES DE SOLIDARITAT I CURA.

Som conscients que els maltractadors saben que protegirem a les nostres filles fins l’últim alè, i que utilitzen aquest vincle per silenciar-nos i retenir-nos, per fer-nos més vulnerables i més dependents. TRANSFORMEM EL SILENCI I LA POR EN COMPLICITAT ENTRE MARES I FILLES.

I, sobretot, sabem que aquesta violència ens afecta físicament, psicològicament i també materialment. EN TOTS ELS ASPECTES DE LA NOSTRA VIDA. La violència estructural, cultural i física ens nega les necessitats bàsiques, de supervivència, de benestar, d'identitat i de llibertat. Açò afecta al creixement i desenvolupament de les xiquetes. No permetrem que les nostres filles visquen en un entorn d'inseguretat i por. Nosaltres SOM COMUNITAT, SOM SORORITAT, SOM AUTODEFENSA FEMINISTA.

És per tot això que avui ens mobilitzem perquè siga l'ultim 25 N que hem de plorar les dones i xiquetes assassinades pel patriarcat. Però aquests assassinats no s’eradicaran amb les polítiques públiques androcèntriques que no creuen les dones quan no s'adapten a l'estereotip de dona-víctima pasiva, assustada i incapaç de prendre decisions. NO ACABAREM AMB LA VIOLÈNCIA AMB INSTITUCIONS CÒMPLICES DE LA VIOLÈNCIA PATRIARCAL. 

Només la lluita feminista pot obrir esquerdes dins del patriarcat. Disseminem la resposta feminista per places i carrers. Establim  xarxes de suport, entre totes, i des de baix. I perquè tots els dies són 25 de Novembre, 

ORGANITZEM LA RÀBIA
PER LES NOSTRE VIDES I PER LES NOSTRES FILLES
NI MÉS ASSASSINATS NI MÉS COMPLICITAT!