Qui som?

Dones en Lluita naix l'any 2012 a Castelló de la Plana, com a col·lectiu feminista. Reprenent el nom d'altres dos col·lectius precedents, un a Barcelona (qui començà la seua activitat en la Segona República i la continuà en la clandestinitat durant la dictadura) i un altre a Castelló (actiu durant els anys noranta i dos mil).

La nostra forma de funcionar és completament autogestionada, no rebem ni acceptem cap col·laboració econòmica de cap partit polític o institució. Ens organitzem de forma assembleària. Les persones que conformem el col·lectiu representem una varietat ideològica. També teixim xarxa i ens coordinem amb altres grups o col·lectius tant de la mateixa ciutat com d'altres.

Creiem en l'acció directa i la lluita al carrer i el treball en el barri com una eina clau. Així com en la formació i la divulgació de la informació lliure, per això també fem publicacions, tant en paper com en les xarxes socials.

Ens definim com a feministes en tant que treballem perquè les condicions de sexe o de gènere no siguen motiu de submissió, discriminació, assetjament o violència. Per què reconeixem tota la diversitat sexual, orientació sexual i diversitat d'identitats de gènere.

Defenem la llibertat de cada persona per a decidir si ser mare o no ser-ho, aclamem un dret a l'avortament universal, lliure, gratuït i de qualitat. També considerem abordar l'autoconeixement de la nostra salut tant de forma individual com col·lectiva com un acte de reivindicació feminista; així com la capacitat que tenim les dones de prendre decisions sobre el nostre propi cos.

Veiem la diversitat sexual i de gènere, no solament com identitats sexuals o de gènere, sinó també com identitats polítiques. Feministes en tant que reconeixem i combatem l'opressió del patriarcat, així com les seues estratègies com el sexisme, masclisme, la dicotomia de gèneres, l'homofòbia, la desigual repartició de la riquesa i del treball, la violència de gènere, l'educació masclista i LGTBIfoba.

Per a nosaltres el feminisme és bàsic en la revolta, lluitem perquè siga la base dins dels moviments socials, perquè ocupe un espai prioritari. A més, a més, ens considerem com anticapitalistes, antifeixistes i antiracistes.

Anticapitalistes en tant que el capitalisme ens oprimeix, ja que es basa en la desigual repartició de la riquesa i del treball, normalitza el treball domèstic i de cures com un treball femení no reconegut i obri una bretxa salarial entre homes i dones. A més el capitalisme oprimeix i explota a les classes més baixes acusant-se en les dones, persones intersexuals i homosexuals.

També veiem com les esferes de poder sempre són ocupades per mascles. Estem en contra d'aquesta estructura de poder, així com dels valors i rols que es representen en ella. El capitalisme i el patriarcat es nodreixen mútuament. El capitalisme contribueix a la dicotomia de gèneres, i estableix tota una sèrie de productes i serveis diferenciats per a cadascun d'ells que cal comprar.(Per exemple, a través de la cosificació de la dona i la hipersexualització).

Antifeixistes en tant que aquest es basa en l'odi cap a les minories i les considera inferiors. És una ideologia que s'imposa amb un caràcter autoritari, amb components victimistes o revengistes, fent de la violència la seua principal eina. En som absolutament contràries i en fem front.

Antiracistes, tractem el racisme com un tema transversal en el feminisme per tal de visibilitzar i per tant poder combatre, formes d'exercir violència i privilegis cap a les minories no occidentals. Per aquest motiu busquem desoccidentalitzar la lluita feminista.

Així, us convidem a participar en les assemblees del col·lectiu. Ens reunim quasi tots els dilluns a les 20:00h.

Contacta amb nosaltres si estàs interessada a participar: donesenlluitacs@gmail.com