dilluns, 10 de març del 2014

Actes del 8 de Març

El passat cap de setmana, amb motiu de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, des del col·lectiu feminista i anticapitalista Dones en Lluita de Castelló vam organitzar un seguit d’actes al llarg de tota la jornada.

Per a començar, vam inaugurar l’exposició de revistes feministes Lilit del Col·lectiu de Dones de Castelló, que van dur a terme la seua activitat de lluita i reivindicació dels drets de les dones durant els setanta i vuitanta. Aquesta presentació es va acompanyar d’un vermut que vam poder gaudir tots i totes les assistents.

Més tard, vam compartir un dinar de germanor per a agafar forces per a les activitats lúdiques i reivindicatives que teniem programades.

A mitja vesprada, i gràcies a la col·laboració de les companyes de Comando Teatrer vam assistir a una performance feminista i reivindicativa, seguida de la projecció de la pel·lícula Pa i Roses (Ken Loach, 2000) que va exemplificar perfectament la doble explotació capitalista i patriarcal que les dones ens trobem sotmeses.
 
 Vídeo de la performance al Casal Popular per part de Comando Teatrer

Per acabar d’arrodonir la jornada de lluita i festa, vam presentar la Campanya No és No a la festa organitzada per La Plana Tropikal Crew. Amb la Campanya No és No volem sensibilitzar, donada la proximitat de les festes de la Magdalena, a la societat de la Plana sobre les agressions sexistes que es cometen en contextos de festa, que cap de nosaltres tenim perque permetre, i que ningú té dret de perpetrar.

Així doncs, només ens queda agraïr la seua col·laboració a Comando Teatrer, al Casal Popular de Castelló i a La Plana Tropikal Crew i també a totes les persones que hi vau assistir, assegurant l’èxit de la nostra programació d’actes. Finalment volem encoratjar-vos a eixir al carrer i participar de la lluita feminista, ja que ens calen totes les mans i totes les veus per enderrocar el patriarcat! 

Sense les dones no hi ha revolució!