diumenge, 29 de maig del 2016

Amb motiu de l'arribada de l'estiu, l'opressió estètica és una realitat que ens afecta a totes. Per aquest motiu estem duent endavant una campanya que s'oposa a l'opressió corporal i reivindica l'autoestima. Us deixem el comunicat en dues llengües, per a que aneu fent-lo rodar! I la imatge de les enganxines que hem fet.

Com lluir el teu cos?

Fem aquest comunicat perquè estimem els nostres cossos. I, perquè, malauradament, se’ns instrueix a oprimir-los i odiar-los per tal què hi càpiguen en un patró únic que no ens va a mida a cap de nosaltres.
Reivindiquem el viure’ls d’una manera digna. I resulta que fer-ho, a dia de hui, és un acte revolucionari. Reivindiquem la pell de fruita madura a les cuixes i les cuixes per sí mateixa. Les arrugues que marquen el pas de la vida. Les corbes sinuoses. Les taques irrepetibles. Les cartutxeres d’infart. Els pits lliures. Els pèls despentinats per tot arreu. La pell tigrada. El cos, tal i com és, en la seua totalitat. L’estimem i el reivindiquem per subversiu. Volem trencar les costures ja que això vol dir fer la revolta al sistema patriarcal i capitalista. El qual regula, entre altres coses, el nostre consum i la nostra alimentació i, amb això, la nostra manera de viure. Volem trencar amb aquestes mesures opressives que ens han ferit la pell al llarg de massa temps.
No volem que ens estrenyen fins fer-nos menudes, ni morir-nos de fam, ni viure al gimnàs, ni ser una simple talla. Tampoc volem ser jutjades pel nostre aspecte físic. Ni volem ser reduïdes a un cos. Però volem estimar-lo perquè és una part important de nosaltres. Reivindiquem l’amor propi cap a ell i els bons tractes. Reivindiquem la llibertat de lluir-lo al nostre propi gust i plaer, per l’immens amor que hi sentim per ell.

Dones en Lluita (Castelló)

Estiu 2016