dimecres, 12 de març del 2014

No és No. Viu la festa sense sexisme!

El passat 8 de març vam presentar públicament la campanya No és No. Amb aquesta campanya pretenem conscienciar dins dels espais alliberats (i fora, en la mesura del possible) sobre les agressions que patim les dones durant les festes, en aquest cas en Magdalena, però que òbviament s'estén a tots els dies festius.

Sempre s'ha tractat les agressions de forma personal i en l'àmbit privat, nosaltres creiem que això és un error i que les agressions sexistes s'han de fer públiques i tractar-les de forma col·lectiva per tal de què no es perpetue la violència per qüestions de gènere, també als espais alliberats. Així intentem que totes les colles i associacions festeres facen seua aquesta campanya, que facen costat als principis que plantegem i que entre totes assumim la nostra part de responsabilitat per assegurar unes festes sense sexisme. Perquè juntes som més fortes!


A més a més, a la dona sempre se'ns ha volgut relegar als espais privats, en especial a la llar. Se'ns ha dit que hem de tenir por al carrer, que no hem d'anar soles, que hem de tenir cura amb els homes, que no els hem de "provocar". Totes aquestes qüestions només tracten de recloure'ns a la llar i pretenen impedir-nos gaudir de les festes amb llibertat i en plena igualtat.


Estem fartes de tot açò, el carrer i les festes són nostres!